Pulsar Robotik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 2004 senesinde kurulmuş, Yüksek Teknoloji Mühendislik şirketidir. 1983 yılından beri varlığını sürdüren Pulsar Şirketler Grubu bünyesinde yer alır.
Pulsar Robotik, %100 Türk Sermayeli bir şirkettir.
Otomotiv, savunma sanayi, beyaz eşya, medikal, gıda, tekstil gibi birbirlerinden farklı sektörlerde yüksek teknolojili sistemler ile verimliliğin artışı , ürün kalitesinin yükseltilmesi, hızlı & esnek üretim sağlanarak maliyetlerin azaltılmasına yönelik ileri teknoloji ürünler ve projeler sunan Pulsar Robotik, temsilciliğini yapmakta olduğu lider firmalar ile sürekli olarak çift taraflı iş birliği içinde olan bir kuruluştur.
Pulsar Robotik olarak, Ankara'daki merkezimiz İstanbul, Bursa ve İzmir bölge müdürlüklerimiz ile "doğru yerde doğru çözüm" prensibini, portföyümüzdeki 10.000' i aşkın ürün ile müşterilerimize verdiğimiz güveni, sürdürülebilir kalite ile birleştirmekteyiz.
Pulsar Robotik 3 ana dalda çözüm üretir
Dünyanın en gelişmiş elektrikli aktüatörleri ve kartezyen robotları Türkiye pazarına tanıtıldı
Geniş Dozajlama ekipmanları portföyü ile hassas dozajlama çözümleri yaratıldı
Özellikle otomotiv sanayinde tüm presleme operasyonları servo kontrollü presler ile %100 izlenebilir hale geldi
Gezegensel, temassız karıştırma hareketi ile hassas kimyasallar, kabarcık oluşturmadan çok kısa sürelerde karıştırılabilir hale geldi
Hareketli bobin teknolojini kullanan manyetik aktütörler ile saniyede 50 tur ve 0.1 mikron hassasiyetle pozisyonlama yapmak mümkün hale geldi
Japon devi Panasonic ile yapılan anlaşma ile Görüntü İşleme çözümleri üretilmeye başlandı.
Orta ve üst seviye uygulamalar ve özellikle Robotlu operasyonlar için Görüntü İşleme sistemleri için kompakt çözümler piayasaya sunuldu.
İşbirlikçi robotların mucidi Universal Robots ile Türk sanayine esnek çözümler sunulmaya başlandı.
Universal Robotlara özel esnek adaptif tutucu ve yazıılım sistemleri ile esneklik artırıldı.
Parça besleme teknolojisine bambaşka bir boyut getiren Asyril ile çok farklı parçaları aynı anda dahi beslemek mümkün hale geldi
Sektöründe tek, Ricoh Süreç takip sistemi ve İş Asistanı ile, manuel montaj operasyonları izlenebilir hale geldi.
3 boyutlu görüntü işleme sistemi sayesinde, kasa içerisindeki karışık parçalar dahi robotlar ile toplanabilir hale geldi.